2015 Aksesuar Modellerinde Seçim Yaparken

0
1653
raf aksesuarları

Yanlış objeleri seçmekten kaçının

Evimizdeki birçok objeyi bazen alışagelir şekilde alırız. Sırf trend diye yahut pahalı ve gösterişli olduğu için aldığımız bile olur. Fakat bu küçük bir yanlıştır. Halbuki biraz piyasayı araştırıp evimizin konseptine uygun ideal objeleri alarak, gelen misafirlerimizin gözünü yormamış olurken şık bir hava da yaratabiliriz

Evimiz bizim her şeyimizdir. Onu istediğimiz gibi dekore etme lüksü de bize aittir. Ruh halimizi yansıtacak şekilde eşyaları yerleştiririz ki bizi ifade etsin isteriz. Dışarıdan evimize geldiğimizde huzur bulmaktır aslında amacımız. Fakat bu dekorasyon işini yaparken bazen yanlışlıklara da vesile olabiliriz. Mesela;

Aynalar evimiz için çok şık birer objedir. Fakat bazen aynaları hiç olmadık yere yerleştirebiliriz. Bu da dekorasyon esnasında yaptığımız hatalardan biridir. Gözü yoran bir yanlış yerleştirme tüm evin havasını bir anda değiştirebilir. Aynayı dekordan ziyade ihtiyaç objesi olarak görüp o şekilde yerleştirmeye özen göstermeliyiz.

PAHALI OLMASI ŞART DEĞİL

Öte yandan ahşap açık dolaplar her evin konseptine uygun olmayabilir. Sırf trend diye bu tarz bir dekoru tercih edersek misafirlerimizin gözünü yormuş olabiliriz. Bu ince detayı da unutmayalım.

Yastık ve kanepe birlikteliği önemli bir ayrıntıdır. Ve her eve de çok yakışır. Sandıklardan çıkarılan nostaljik desenlerle süslü yastıklar gerçekten hoş bir hava yaratabilir. Fakat burada dikkat etmemiz gereken en önemli unsur; yastık deseni ile koltuk renginin uyumudur.

Yatak odasının dekoru da diğer önemli ayrıntıdır. Güzel ve rahat bir yatağı en iyi tamamlayan obje ise yatak çerçevesidir. Modern çizgilerle şekillenen bir çerçeve odanızın ruhunu tamamlayabilir. Yemek takımı seçerken de pahalı ve gösterişli ürünler almayı tercih ederiz. Halbuki cebi yakmayan, şirin ve evinizin ruhuna uygun takımlar bulmak mümkün. Bu noktada alışveriş yaparken evimizin bütününü düşünmeliyiz.