2015 ev dekorasyonu

0
2193
modern 2015 Ev Dekorasyonu

Evlerimiz bizim için iş hayatı dışında nefes aldığımız yaşam alanlarımızdır. Yaşam alanlarımızın dekorasyonlarını yaparken tercihlerimize dikkat etmeliyiz. Odalarımız sade, açık renkte, olabildiğince az eşya ile dekore edilmiş, duvarlarımızda küçük süslemeler ile daha estetik görünümler sağlamalıyız. Ev dekorasyonu yaparken bir bütünlük içinde yapabileceğimiz gibi, her bir yaşam alanını bağımsız şekilde de dekore edebiliriz.

Ev dekorasyonunda öncelikle odalarımızın duvarlarını ve parke döşemeleri için açık renkler tercih etmeliyiz. Renk ahenginden dolayı odalarımız ferah, aydınlık ve daha geniş görünecektir. Odalarımız için seçeceğimiz eşyalar oda boyutlarına ve oda şekillerine uygun olarak tercih edilmelidir. Boyut oranı odalarımızın kullanışlı olmasını sağlayacaktır. Eşyalarımızı mümkün olduğu kadar fonksiyonel özellikli eşyalar olarak tercih etmeliyiz. Mesela; hem sehpa hem de kitaplık olarak kullanılabilen bir sehpa, oturma odası için tercih edeceğimiz çekyatların açılıp yatak olma özelliği sayesinde ayrı bir misafir odasına ihtiyaç olmayacaktır. Perdelerimizi seçerken duvar, kapı pencere renklerine uyumlu açık pastel renklerden seçmeliyiz. Oda içerisin yer alacak süs eşyaları ne çok küçük boyutta ne de çok büyük boyutta olmamalıdır. Duvarlarımıza asacağımız 30*30 cm boyutlarında ki aynalar ile odalarımızı daha zenginleştirebiliriz.  Evlerimizin koridorlarına tercih edeceğimiz duvar kâğıtları birkaç renkte olabilir.

Ev dekorasyonu için dikkat edeceğimiz ana faktörler dışında yardımcı faktörler de vardır. Dış kapımızın süslemesi, mutfağımızda yer alacak süslemeler, odalarımıza koyacağımız biblo ve tablolar yardımcı faktörlerdir. Evlerimiz bizim rahat ettiğimiz mekanlardır. Bu nedenle bu mekânların dekorasyonlarında azami dikkat göstererek yaşanabilir ferah bir ev dekore tamam ederek daha çok mutlu olabiliriz.