2016 Erkek Modasında Feminen İzler

0
1622
erkek yaz 2015 modası oldukça ilginç

2016 yaz erkek tasarımlarında feminen izler

Henüz 2015 bitmeden, yaz sezonuna yeni yeni girmişken moda haftalarında sergilenen koleksiyonlar ile 2016’ın trendleri meraklılarıyla buluşmaya başladı bile. İlk detay ise, 2016 yazında erkek tasarımlarında feminen bir çizgiye rastlayacağız.

Moda denilince akla ilk kadınlar gelir. Sanki moda dediğimiz şey, salt kadınlara özgü olması gerekmiş gibi. Halbuki erkekler de giyinmeyi sever ve ünlü moda tasarımcıları da erkek koleksiyonlarıyla harikalar yaratır. Fakat üzülerek söylemek gerekirse, kadınların gölgesinde kalmışlardır moda dünyasında. Gerçi son yıllarda erkek modası da bir hayli farklı ve değişik tasarımlarla ön plana çıkmayı başardı. Bunun yanı sıra hızlı bir yol izleyen moda dünyası da gelecek sezonun trendlerini birer birer açıklıyor. Henüz 2015 bitmeden, yaz sezonuna yeni yeni girmişken moda haftalarında sergilenen koleksiyonlar ile 2016’ın trendleri meraklılarıyla buluşmaya başladı bile. Bu defilelerde ise göze çarpan detay da erkekler için tasarlanan modeller oldu.

Londra Moda Haftası’nda sergilenen defilelerde gördük ki, 2016 yaz erkek koleksiyonları bir hayli dikkat çekici. Bundan birkaç sene önce kadın koleksiyonları maskülen bir tarza bürünerek büyük ses getirmişti. 2016 yazında ise erkek tasarımlarında feminen bir çizgiye rastlayacağız. Bu da demek oluyor ki, gelecek yaz erkekler ciddi bir değişimin parçası olacaklar. Agi & Sam, Bob Abley, Coach, Topman, Katie Eary ve House of Holland gibi markalar giyim konusunda katı kuralları olan erkekleri bir hayli zorlayacak tasarımlar ile selamlıyor. Öte yandan Burberry, Tom Ford ve Belstaff ise farklılığa pek de sıcak yaklaşmayanlara sesleniyor. Coach’un saykodelik desenleri, Alexander McQueen’in floral motifli takımları, Christopher Shannon’ın bikini üstlü tişörtleri, 2016 yaz sezonunda erkekleri bir hayli terletecek…

İşte bu izlerin hepsini görebileceğiniz galerimiz…